Prieskonių dėžutei -30%!

Klaipėdos krašto skonių žemėlapis

klaipedos krašto gastronominis teatras

Kokia šilta ir graži buvo Klaipėdos krašto vakarienė. Negalėjau nustoti šypsotis. Ne taip, kaip pavasaris. Toks aikštingas ir pykstantis vėjais.
Žydėjo visų lūpos skirtingais žiedais, emocijoms ir skoniais besikeičiant. Kažkas draugų susirado, kažkas tramdė emocijas karvelį ragaudamas. Daug juoko, nepatirtų skonių ir alučio.
Atskiri ditirambai Jonui. Jis toks vitališkas ir tekantis, kaip upė pasakotojas. Su juo lengva kurti, dirbti, spalvinti skonių spalvomis. Įsivaizduokit, meniu su Jonu kantriai derininom telefonu. Po skonį, po prieskonį iš jo ir iš mūsų pusės. Ir tikrai, kaip nuostabiai pavyko.
Skyrėme su komanda daug valandų surasti geriausiai skambančių derinių ir istorijų, kokia buvo nuostabi ta istorijos gija ir kaip mes privalome ją vyti toliau. Ją austi ir megzti, kad aukštai iškėlę galvas didžiuotumėmės savo krašto istorija.

Meniu atrodė taip:
– Kiaulienos kumpio abese / kepto rūginėje tešloje
– Dekonstruota cibulynė
– Klaipėdos krašto strimėlių tefteliai, pomidorų tekstūros / rytietiški prieskoniai
– Memelio karvelis / vynuogės / foie gras / mangai
– Klaipėdos krašto karališkas štrudelis / vyšniomis / lazdyno riešutai
– Naminis sūris / spanguolės / medus

Norim dar!
Labai tikiuosi vasarą spėti kažką sugalvoti!

klaipedos krašto gastronominis teatras

Kokia šilta ir graži buvo Klaipėdos krašto vakarienė. Negalėjau nustoti šypsotis. Ne taip, kaip pavasaris. Toks aikštingas ir pykstantis vėjais.
Žydėjo visų lūpos skirtingais žiedais, emocijoms ir skoniais besikeičiant. Kažkas draugų susirado, kažkas tramdė emocijas karvelį ragaudamas. Daug juoko, nepatirtų skonių ir alučio.
Atskiri ditirambai Jonui. Jis toks vitališkas ir tekantis, kaip upė pasakotojas. Su juo lengva kurti, dirbti, spalvinti skonių spalvomis. Įsivaizduokit, meniu su Jonu kantriai derininom telefonu. Po skonį, po prieskonį iš jo ir iš mūsų pusės. Ir tikrai, kaip nuostabiai pavyko.
Skyrėme su komanda daug valandų surasti geriausiai skambančių derinių ir istorijų, kokia buvo nuostabi ta istorijos gija ir kaip mes privalome ją vyti toliau. Ją austi ir megzti, kad aukštai iškėlę galvas didžiuotumėmės savo krašto istorija.

Meniu atrodė taip:
– Kiaulienos kumpio abese / kepto rūginėje tešloje
– Dekonstruota cibulynė
– Klaipėdos krašto strimėlių tefteliai, pomidorų tekstūros / rytietiški prieskoniai
– Memelio karvelis / vynuogės / foie gras / mangai
– Klaipėdos krašto karališkas štrudelis / vyšniomis / lazdyno riešutai
– Naminis sūris / spanguolės / medus

Norim dar!
Labai tikiuosi vasarą spėti kažką sugalvoti!

Klaipėdos krašto skonių žemėlapio akimirkos