Skonių žemėlapių maršrutas
– Naminė, šviesi raugo duona su grūdais.
– Apelsinų, pankolių su apelsinų likerio cointreau skonio antienos rilette. Lėtai ir ilgai keptos barbarisinės antys, kruopščiai nukaulintos ir mediniu šaukštu išsuktos iki antienos kremo.
– Triušelio kepenėlių paštetas su šviežiais, ką tik iš žemės atėjusiais česnakais, pankolių sėklomis, juoduoju karčiuoju šokoladu. Karamelinis sviestas.
– Azijos improvizacija paštetui. Ančių kepenėlės, kukurūzinis viščiukas, galangalos šaknis, imbieras, ožragės. Taip nuostabiai dera su vyšniomis. Taip fantastiškai kvepia. O ko ne kelionė! Apklosiu porto želė.
– Vyšnių, abrikosų, grūdėtų garstyčių, rožinių pipirų ir šalotinių svogūnų čatnis. Pačiupinėtas čili. Pačiupinės ir gomurį. Be klausimų.
– Čioryzo terinas su tiuringijos kiauliena, datulėmis ir mangais. Nuostabus, kaip šaltas užkandis. O esant tinginiui gali įsimesti į orkaitę, užsikaisti kokią bulvę ir turėti nuostabią vakarienę!
– Lašišos pate. Laukinė Islandijos lašiša, švelniai rūkyta ant citrininių laurų šakelių iš Kipro. Ištepsime mūsų firminių tonkos ir 8 pipirų slaptu mišiniu, o paskui į kremą paversim.